ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik word ziek van mijn huis of woonomgeving.

U heeft medische klachten en bent van mening dat die te maken hebben met uw huis, de huur of problemen in de buurt.

Hoe zit het precies?

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor u onplezierig woont. Soms heeft zelfs uw gezondheid daaronder te lijden.

Rol van de huisarts

Uw huisarts kan u slechts verwijzen naar een van de instanties die u kunnen ondersteunen bij het oplossen van uw probleem. Als de instantie medische informatie nodig heeft om te kunnen beoordelen of uw huisvestingsprobleem uw gezondheid inderdaad schaadt, dan kan de medisch adviseur van de instantie met uw toestemming deze informatie opvragen bij uw huisarts.

Instanties die u kunnen helpen:

Algemene vragen
Met algemene problemen over huisvesting of huur - ook voor vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen - kunt u terecht bij het Sociaal Raadsliedenwerk. Sociaal raadslieden zijn adviseurs op sociaal-juridisch gebied. Ze geven gratis informatie en advies aan burgers. Via de website Sociale Kaart Amsterdam kunt u de adressen en telefoonnummers vinden van de organisaties in uw eigen buurt waar deze raadslieden werkzaam zijn, bijvoorbeeld dienstencentra of MaDi maatschappelijk werk.

Klachten over uw woning
Hiervoor kunt u terecht bij de verhuurder van uw woning.

Overlast door buren of buurtgenoten
Neem contact op met de buurtregisseur. Buurtregisseurs zijn ervaren politiemensen, met een gedegen extra opleiding die gedurende een aantal jaren in dezelfde buurt werken. Zij werken aan veiligheid, leefbaarheid en vrede. Om dat te bereiken, zal de buurtregisseur veel op straat in zijn of haar buurt aanwezig zijn. De buurtregisseur is vrijgesteld van de meeste andere werkzaamheden, zodat hij bijna zijn volledige werktijd kan besteden aan zijn buurt. Buurtbewoners kunnen bij hun buurtregisseur terecht voor advies of met problemen.

Zie deze internetpagina voor het adres van uw buurtregisseur: zoek een buurtregisseur of bel het algemene nummer van de Politie Amsterdam-Amstelland: 0900 - 8844 (voor niet-spoedeisende vragen).

Financiële problemen, waardoor problemen met betalen van huur, gas, water, electriciteit etc.
De Kredietbank Amsterdam biedt u de mogelijkheid om met de hulp van een deskundige uit deze financiële problemen te komen via schuldhulpverlening, budgetbegeleiding, budgetbeheer of via de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. De afdeling Schuldhulpverlening van het Algemeen Maatschappelijk Werk kan u daarbij begeleiden (te vinden via Sociale Kaart Amsterdam).

De gemeente Amsterdam biedt hulp aan Amsterdammers met een laag inkomen. Om het overzichtelijker te maken is de hulp in onderwerpen verdeeld. Het kan zijn dat er meerdere onderwerpen op u van toepassing zijn. Zie de webpagina van Hulp bij laag inkomen.

Urgentieaanvraag voor een andere woning
Voor mensen die in een medische noodsituatie zitten, en daardoor dringend een andere woning nodig hebben. Zie op deze site onder thema Urgentieverklaring (andere) woning.

Aanpassingen in uw huis die nodig zijn in verband met ziekte of handicap
Hierover vindt u informatie op deze site onder thema Aanpassingen in woning.

Zoeken

Contact

Sociale Kaart Amsterdam

Buurtregisseur

Politie Amsterdam-Amstelland
T 0900 - 8844 (voor niet-spoedeisende vragen)

Hulp bij laag inkomen
Hulp nodig?

W. Loket Zorg en Samenleven / Sociaal Loket

W. Sociaal raadslieden

MEE Amstel en Zaan
Ondersteuning bij leven met een beperking
W. MEE Amstel en Zaan
T. 020 512 72 72 (lokaal tarief)
E. informatie@meeaz.nl

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?