ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik kan niet meer zelfstandig wonen.

U kunt niet meer zelfstandig wonen, doordat u zoveel zorg nodig hebt dat dit thuis niet meer te regelen valt. U kunt dan verhuizen naar een woonzorgcentrum.

Als u zorg nodig heeft, wordt er door de overheid van u verwacht dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Eventueel met ondersteuning van familie, buren, vrienden, vrijwilligers en mantelzorgers. Lukt dit niet of heeft u professionele hulp nodig, dan kunt u terecht bij een zorgaanbieder bij u in de buurt.

Wat verstaan we onder thuiszorg, verzorging en verpleging?

Thuiszorg
Als u nog wel zelfstandig thuis kunt wonen, maar hiervoor hulp nodig heeft in de huishouding, persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding - en het lukt niet om dit binnen uw netwerk te regelen - dan kunt u gebruik maken van thuiszorg.

Verzorging
Een woonzorgcentrum biedt zorg en huisvesting als u niet meer zelfstandig kunt wonen, ook niet met de hulp van uw naaste omgeving, mantelzorg of thuiszorg. Als u moet revalideren na een zware ziekte of ongeluk kunt u hier ook terecht.

Verpleging
In een woonzorgcentrum kunt u ook intensievere zorg krijgen. U kunt er terecht als u zware medische behandelingen nodig heeft als gevolg van ernstige lichamelijke of psychische beperkingen. Bijvoorbeeld na een
hersenbloeding of bij dementie.

Lees voor meer informatie de folder Verpleging, verzorging en thuiszorg in Amsterdam e.o.

Zoeken

Contact


Hulp nodig?

W. Loket Zorg en Samenleven / Sociaal Loket

MEE Amstel en Zaan
Ondersteuning bij leven met een beperking
W. MEE Amstel en Zaan
T. 020 512 72 72 (lokaal tarief)
E. informatie@meeaz.nl

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?