ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Parkeervergunning voor mantelzorgers

U bent afhankelijk van mantelzorg en uw verzorgers wonen niet in de buurt. Dan kunt u een parkeervergunning voor ze aanvragen.

De parkeervergunning voor mantelzorgverleners staat op naam van degene die de zorg krijgt. De kentekens van maximaal drie verzorgers kunnen er op worden gezet, als zij buiten het vergunninggebied van de aanvrager wonen. Online via mijn.cition.nl of telefonisch via 020 215 00 77 kan er gemakkelijk worden gewisseld tussen de geregistreerde kentekens. Per keer kan één kenteken worden aangemeld. Er kan dus niet tegelijkertijd worden geparkeerd.

Lees meer informatie hierover op de website van Cition Parkeermanagement: Parkeervergunning voor mantelzorgverleners.

Rol van de huisarts

In Nederland hebben de artsen afgesproken dat de eigen huisarts geen verklaring geeft over zijn of haar patiënten. De huisarts is namelijk niet onafhankelijk omdat hij of zij het beste met u voor heeft.
Toch vraagt Cition bij de aanvraag om een recente verklaring van de huisarts of een andere professionele instantie waaruit blijkt dat de aanvrager aangewezen is op mantelzorg. Het kan voorkomen dat uw huisarts u deze verklaring niet kan geven omdat hij/zij niet onafhankelijk is.
U kunt beter direct contact opnemen met andere professionele instanties, zoals thuiszorg of verpleeghuis.

 

Zoeken

Contact

Cition B.V.
Afdeling Vergunningen
Postbus 2727
1000 CS Amsterdam
T. 14 020
W. www.cition.nlHulp nodig?

W. Loket Zorg en Samenleven / Sociaal Loket

MEE Amstel en Zaan
Ondersteuning bij leven met een beperking
W. MEE Amstel en Zaan
T. 020 512 72 72 (lokaal tarief)
E. informatie@meeaz.nl

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?